2018. szeptember 22., szombat • Móric

Kolbászos mac & cheese

Mariann , 2018. június 24.
A mac & cheese, azaz sajtos tészta Amerika egyik kedvenc tésztaétele, melyet feldobhatunk egy kis kolbásszal is akár. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a kolbászos mac& cheeset, amiért biztosan odáig lesz a család.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 100 g bacon
 200 g kolbász
 5 db újhagyma
 500 ml habtejszín
 200 g trappista sajt
 80 g mozzarella
 só, bors ízlés szerint
 400 g szarvacska tészta
 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós, forrásban lévő vízben. Közben a bacont vágjuk kockákra és süssük ropogósra egy serpenyőben. Majd tegyük félre. Ugyan ebben a serpenyőben kezdjük el sütni a szeletekre vágott kolbászt, majd adjuk hozzá a karikákra vágott hagymát. Ha egy kicsit összeesett, akkor öntsük bele a habtejszínt, a bacont, a reszelt trappistát és a kockára vágott mozzarellát.

Ha már kezd olvadni benne a sajt, akkor megszórjuk egy kis borssal és a kifőtt tésztát is beletesszük. Összekeverjük, kicsit hagyjuk még főni, végül az apróra vágott petrezselyemmel megszórva már tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

baboka • Pipi #1 • 3 hónapja, 5 napja

De durván sajtos.