12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Kolbászos fasírt

2014. március 17.
2.2651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A fasírtot rengeteg féle képen el lehet készíteni. A mai receptünk egy kolbászos fasírt, melyben még köles is található. A köles rengeteg vitamint tartalmaz és ami a legfontosabb, hogy gluténmentes.


Hozzávalók:
1 bögre köles
2 bögre víz
10 karika száraz, füstölt kolbász
1 tojás
3-4 evőkanál olaj


Elkészítés:
A kölest dupla annyi sós vízbe tesszük, 3 evőkanál olajjal, majd puhára pároljuk. Ha kész, akkor várjuk meg, míg langyosra kihűl, addig a kolbászt vágjuk karikákra. Ezután ha van otthon aprítógép, akkor tegyük bele a kolbászkarikákat és aprítsuk forgácsosra.

Ha nincs otthon aprítógép, akkor egy kés segítségével vágjuk apróra a kolbászt. Ezt követően keverjük a köleshez a kolbászt. A tojást enyhén verjük fel és adjuk hozzá a köleshez. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy kiolajozott formába tesszük az egészet. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

Rizzsel tálaljuk, illetve egy kevés friss petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.
5 hozzászólás

dgabriella

10 éve, 9 hónapja és 2 napja

Nagyon érdekes, de biztos nem lehet rossz

válasz erre

Gucci

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Kalória bomba! röhögő smiley

válasz erre

Hampster

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Hű a mindenit de extrém!meglepett smiley

válasz erre

hemberender

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Na ez a nekem való kaja!röhögő smiley Csak így tovább!

válasz erre

Enci

10 éve, 10 hónapja és 23 napja

Érdekesen hangzik. Nem igazán tudom hova tenni.

válasz erre