13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Kolbászos fasírt

Mariann , 2014. március 17.
A fasírtot rengeteg féle képen el lehet készíteni. A mai receptünk egy kolbászos fasírt, melyben még köles is található. A köles rengeteg vitamint tartalmaz és ami a legfontosabb, hogy gluténmentes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 bögre köles
 2 bögre víz
 10 karika száraz, füstölt kolbász
 1 tojás
 3-4 evőkanál olaj
 

Elkészítés:
A kölest dupla annyi sós vízbe tesszük, 3 evőkanál olajjal, majd puhára pároljuk. Ha kész, akkor várjuk meg, míg langyosra kihűl, addig a kolbászt vágjuk karikákra. Ezután ha van otthon aprítógép, akkor tegyük bele a kolbászkarikákat és aprítsuk forgácsosra.

Ha nincs otthon aprítógép, akkor egy kés segítségével vágjuk apróra a kolbászt. Ezt követően keverjük a köleshez a kolbászt. A tojást enyhén verjük fel és adjuk hozzá a köleshez. Jól összedolgozzuk a masszát, majd egy kiolajozott formába tesszük az egészet. 180 fokon, 20 perc alatt készre sütjük.

Rizzsel tálaljuk, illetve egy kevés friss petrezselyemmel megszórva fogyasztjuk.
 
5 hozzászólás

dgabriella • Pipi #5 • 6 éve, 11 hónapja és 14 napja

Nagyon érdekes, de biztos nem lehet rossz

Gucci • Messiás #4 • 7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Kalória bomba!

Hampster • Megszállott #3 • 7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Hű a mindenit de extrém!

hemberender • Hiperaktív #2 • 7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Na ez a nekem való kaja! Csak így tovább!

Enci • Überbrutál #1 • 7 éve, 1 hónapja és 7 napja

Érdekesen hangzik. Nem igazán tudom hova tenni.