21 °Ctiszta égbolt
2020. július 05., vasárnap • Emese, Sarolta

Kolbászos burgonyaleves

Mariann , 2020. június 02.
Mai receptünk egy nagyon gazdag és ízletes burgonyaleves, mely ebben a hűvös változékony időben tökéletes választás. Nagyon könnyű elkészíteni és szinte bármilyen kolbászt választhatunk hozzá, de a házi a legjobb.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g burgonya
 1 fej vöröshagyma
 2 evőkanál olaj
 200 g füstölt kolbász
 3 db sárgarépa
 1 db petrezselyemgyökér
 1 db babérlevél
 só, bors
 petrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A kolbászt vágjuk karikákra, a hagymát pedig finomra. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kolbászt is és pár percig együtt pirítjuk. Ezt követően mehet bele a krumpli, az összevágott répa, babérlevél. Sóval és borssal megszórjuk, majd az egészet felengedjük egy liter vízzel.

Közepes lángon addig főzzük, míg a burgonya és a többi zöldség megpuhul. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 3 hete és 4 napja

Azta mindenit de jó.