Hozzávalók:
200 g chorizo ??kolbász
240 g bulgur
800 ml víz
30 ml olívaolaj
140 g hagyma
165 g piros kaliforniai paprika
100 g sárga kaliforniai paprika
2-3 evőkanák aprított petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
5 g cukor
1 evőkanál oregán
só
115 g konzerv bab
Elkészítés:
Először főzzük meg a bulgurt. Ehhez tegyük egy edénybe a vízzel együtt és főzzük 10 percig, majd lefedve hagyjuk állni. Közben a hagymát vágjuk nagyon apróra, a kolbászt kisebb kockákra és kezdjük el pirítani őket egy kis olajon. 5 perc után mehet hozzá a kockára vágott piros és sárga paprika is. Kicsit hagyjuk együtt ismét pirulni, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a fokhagymát, a sót és az oregánót.
Levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a már megfőtt bulgurt, valamint a lecsöpögtetett babot. Frissen tálaljuk.