Klasszikus zakuszka

Mariann , 2019. szeptember 07.
Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el otthon az erdélyiek egyik kedvenc finomságát, a különféle zöldségekből készült zakuszkát. Ezt kenheted pirítósra vagy szendvicsekre, de mártogatósnak is kiváló.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g padlizsán
 500 g kápia paprika
 1 fej vöröshagyma
 1 dl olaj
 150 g paradicsompüré
 só, bors
 1/2 teáskanál borsikafű
 koktélparadicsom
 petrezselyem

Elkészítés:
A megmosott padlizsánt és paprikát külön-külön tepsire tesszük, a padlizsánt szúrkáljuk meg egy villával. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket és a paprikákat addig sütjük, míg feketék nem lesznek, a padlizsánokat pedig addig, míg puhák nem lesznek. A paprikákat lefedve pihentetjük sütés után, a padlizsánokat pedig hagyjuk picit hűlni. A paprikákról lehúzzuk a héját és kivágjuk a magokat. A padlizsánokat meghámozzuk, majd a paprikával együtt egy aprítóba tesszük.

Alaposan összedolgozzuk a két zöldséget, majd egy tálba tesszük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük párolni, ezután mehet hozzá a padlizsános krém, a paradicsompüré, a többi olaj és a fűszerek. 10 percig főzzük az egészet együtt, majd levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk hűlni, végül pedig paradicsommal és petrezselyemmel tálaljuk.
 
nincs még hozzászólás