A nyári húsos ételekhez érdemes finom uborkasalátá készíteni, hiszen ez jól megy szinte mindenhez. Nem kell hozzá sok minden és néhány perc alatt össze lehet dobni. Kínálhatjuk tejföllel is vagy egy kis fűszerpaprikával megszórva.
Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
12 g só
1 gerezd fokhagyma
60 g kristálycukor
12 ml ételecet
Elkészítés:
Az uborkát ízlés szerint pucoljuk meg, majd vékony szeleteljük fel, vagy reszeljük le. Ezután tegyük egy tálba, sózzuk meg alaposan és nyomjuk rá a fokhagyma gerezdet. Ezt követően hagyjuk legalább 10 percig az uborkát, ilyenkor kiereszti a levét, amit majd ki kell nyomkodnunk. Végül mehet rá a cukor és az ecet, valamint kevés víz.
A cukrot addig kevergessük, amíg teljesen felolvad. Jól behűtve érdemes tálalni.