7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Klasszikus túrógombóc

2020. április 12.
20.2701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy klasszikus édesség, a túrógombóc, amit akár maradék túróból is elkészíthetünk, ha húsvétra túl sokat vásároltunk. Ebbe a receptbe nem kell cukor és nagyon könnyen el lehet készíteni.


Hozzávalók:
500 g túró
1 db tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
1 evőkanál zsemlemorzsa
40 g vaj
80 g zsemlemorzsa

Elkészítés:
A túrót tegyük egy tálba és egy villával kicsit tördeljük szét, ne legyenek nagy darabok. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, az olajat, a tojást és a zsemlemorzsát és jól összedolgozzuk kézzel. Tegyük a hűtőbe fél órára. Közben a vajat egy serpenyőben melegítsük fel és pirítsuk meg rajta a zsemlemorzsát.

A túrómasszát vegyük ki és készítsünk belőle gombócokat. Lobogó vízben főzzük ki a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor onnantól számítva 1 perc és már lehet is kivenni őket. Hempergessük meg a pirított zsemlemorzsában és még melegen tálaljuk porcukorral és édes tejföllel.
1 hozzászólás

Móni

4 éve, 4 hónapja és 11 napja

Csodás desszert, én is imádom, de eddig mindig csak fagyasztottból csináltam... Eddig. mosolygó smiley

válasz erre