12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Klasszikus melegszendvicskrém

2016. augusztus 14.
6.9761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ez a gyors melegszendvicskrém biztosan a család kedvence lesz. Elkészítheted előre is, ugyanis akkor az ízek sokkal jobban összeérnek és még finomabb lesz a krém. Használj friss alapanyagokat és friss kenyeret.


Hozzávalók:
300 g kolozsvári szalonna
1 evőkanál fűszerpaprika
1 teáskanál fokhagymapor
1 szál újhagyma
1 mokkáskanál oregánó
bors
80 g ketchup
kenyér
reszelt sajt

Elkészítés:
A szalonna bőrét vágjuk le és kockázzuk fel a szalonnát. Tegyük egy turmixgépbe és pépesítsük krémes állagúvá. A hagymát apróra vágjuk és hozzákeverjük a szalonnapéphez a többi hozzávalóval együtt. Alaposan összekeverjük, hogy jó krémes állaga legyen.

A kenyeret vagy bagettet megkenjük a krémmel, megszórjuk sajttal és grillsütőben vagy melegszendvics sütőben készre sütjük.
3 hozzászólás

hemberender

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

uhh de jó is a melegszendó, bár én nem így csinálom

válasz erre

Sonci

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

De rég ettem ilyen klasszikus melegszendót.

válasz erre

Enci

8 éve, 3 hónapja és 10 napja

Szeretem a melegszendvicset, bár én konzerv húsit szoktam használni.

válasz erre