14 °Ctiszta égbolt
2020. szeptember 18., péntek • Diána

Klasszikus isler

Mariann , 2013. november 25.
Omlós, csokis, lekváros és nagyon finom. Talán ezekkel a szavakkal lehet a legjobban jellemezni az islert, és most meg is tudhatod, hogyan kell készíteni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 20 dkg liszt
 20 dkg darált dió
 10 dkg vaj
 10 dkg porcukor
 2 tojássárgája
 1 csipet só
 baracklekvár
 tortabevonó vagy olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverem, azaz a lisztet, a darált diót és a cukrot, majd hozzáadom a tojássárgákat, a vajat és a csipet sót, jól összegyúrom őket. Nagyon fontos, hogy a vaj végig hideg legyen, hiszen ettől lesz omlós a tésztánk. Körülbelül 1-1,5 órára hűtőbe teszem állni.

Ezután egy lisztes deszkán kinyújtom a tésztát, olyan fél cm-er vastagra, majd tetszés szerinti méretre szaggatom.

Előmelegített sütőben 175°C-on, 10 perc alatt aranysárgára sütöm a kiszaggatott tésztát.

A csokoládét, vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom. A kihűlt lapokat lekvárral összeragasztom, és óvatosan bevonom az olvasztott csokoládéval. Egy rácson hagyom az islereket, míg a csoki megdermed rajtuk.
 
14 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #2 • 7 éve, 4 hónapja és 24 napja

omlós isler nyamii

csillucs • Nagymester #1 • 7 éve, 4 hónapja és 24 napja

juj de szeretem az islert nem is tudtam a receptjét

1 2 a(z) 2 -ből

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.