Klasszikus cézár saláta

Mariann , 2018. június 06.
A cézár saláta az egyik legnépszerűbb saláta Amerikában, mely az 1940-es években vált igazán híressé Hollywoodban. Manapság már többféle képen készítik el, de most megmutatjuk a klasszikus változatát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 szelet fehér kenyér
 1 gerezd fokhagyma héjastul
 1 ág rozmaring
 1 ág kakukkfű
 1 evőkanál olívaolaj
 150 g csirkemell filé
 só, bors
 1 evőkanál étolaj
 25 g vaj
 1 fej római saláta
 20 g parmezánsajt
 extra szűz olívaolaj
 cézár öntet

Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a krutont. Ehhez a kenyérszeleteket kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe teszünk olajat, majd bele dobunk egy késsel összeroppantott fokhagymát, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Amint ezek kieresztik illóolajaikat beledobjuk a kenyérkockákat. Minden oldalukat aranybarnára sütjük, majd félretesszük a kész krutonokat.

A csirkemellet alaposan megszórjuk sóval és borssal, majd egy forró olajon minden oldalát kérgesítjük. Ezután beledobjuk a vajat és előmelegített sütőben 150 fokon 10 percig sütjük. Közben a salátát mossuk meg és kissé vágjuk össze. A kész salátákat egy tálba rakjuk, meglocsoljuk cézáröntettel és rászeleteljük a kész csirkét. Megszórjuk a krutonokkal, valamint parmezán forgáccsal.

Végül egy kis extra szűz olívaolajjal meglocsolva tálalhatjuk is.
 
nincs még hozzászólás