Klasszikus brownie recept

Mariann , 2018. június 05.
A világ egyik legegyszerűbb csokis süteménye az amerikai brownie. Az igazi brownie kívül ropogós, belül azonban kissé ragacsos és persze nagyon csokis. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a klasszikus változatot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 140 g liszt
 250 g jó minőségű étcsokoládé
 250 g cukor
 100 g vaj
 4 db tojás

Elkészítés:
A csokit tőrjük össze egy tálba, adjuk hozzá a vajat és vízgőz felett olvasszuk fel őket. Ha szépen megolvadtak és elkevertük, vegyük le és hagyjuk kihűlni. Közben a tojást és a cukrot verjük fel habosra. Ha kihűlt már a csoki, akkor adagoljuk hozzá a felvert tojásokat, majd ezután apránként a lisztet. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, ezután tegyük bele a csokis krémet.

Érdemes egy-két csokidarabot is szórni még pluszba a brownieba. Végül 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a belseje még nyúlós.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #3 • 4 hónapja, 3 hete és 2 napja

Imádom.

csillucs • Nagymester #2 • 4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Brownie minden mennyiségben jöhet.

Sandy • Messiás #1 • 4 hónapja, 3 hete és 3 napja

Uhhh a legjobb