2020. január 22., szerda • Vince, Artúr

Kínai pirított tészta

Mariann , 2020. január 13.
Mai receptünk a kínai büfék egyik kedvelt körete, a pirított tészta, amit akár otthon is elkészíthetünk sült csirkéhez. Nagyon könnyű elkészíteni és akár magában is fogyaszthatjuk, ha kedveljük a kínai pirított tésztát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g spagetti tészta vagy kínai tészta
 200 g káposzta
 2 db újhagyma
 3 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál szójaszósz
 2 evőkanál olívaolaj
 1 db sárgarépa
 pici gyömbér
 só, bors

Elkészítés:
A zöldségeket ha kell pucoljuk meg, majd a káposztát szeleteljük fel vékonyabb csíkokra, a répát és a hagymát szintén. A tésztát közben tegyük fel főni lobogó, sós vízben és főzzük roppanósra. Fontos, hogy a tésztát ne főzzük túl. Közben egy wokban hevítsük fel az olajat, majd dobjuk bele a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Folyamatosan forgatás mellett pirítsuk meg a zöldségeket, majd tegyük hozzá a megfőtt tésztát.

Össze forgatjuk és szójaszósszal, sóval, borssal és pici gyömbérrel ízesítsük. Ezt követően már lehet is tálalni.
 
2 hozzászólás

Pocok • Megszállott #2 • 1 hete és 1 napja

Illatos csirkével rendel.

Lolaa • Megszállott #1 • 1 hete és 1 napja

De imádom.