Hozzávalók:
4 db csirkemell
2 db tojás
200 g vaj
150 g zsemlemorzsa
100 g liszt
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 csipet szerecsendió
0,5 dl tej
só, frissen őrölt bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Elsőként a vajat olvaszd meg szobahőmérsékletűre. Ehhez adjuk az apróra vágott petrezselymet, a sót, borsot és a szerecsendiót, valamint ízlés szerint zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd négy részre osztjuk. Egy folpackba szorosan feltekerjük a vajas töltetléket és betesszük a fagyasztóba másfél órára. Közben a csirkéket vágjuk félbe és egy kicsit klopfoljuk ki őket.
Ha megszilárdult a vaj, akkor tekerjük őket bele a csirkemell szeletekbe. Feltekerjük őket és most már a húsokat tesszük szorosan folpackba és tesszük őket a fagyasztóba egy órára.
Végül bepanírozzuk őket és forró olajban megsütjük a kijevi csirkéket. Belül a vaj megolvad, kívül pedig ropogós lesz a hús.