13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Kijevi csirkemell

2018. február 08.
3.7851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kijevi csirkemell egy töltött rántott hús, amit bár nem túl könnyű elkészíteni, de annál sokkal finomabb. Egy különleges Valentin napi vacsorára tökéletes választás lehet egy ilyen étel.


Hozzávalók:
4 db csirkemell
2 db tojás
200 g vaj
150 g zsemlemorzsa
100 g liszt
2-3 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor friss petrezselyem
1 csipet szerecsendió
0,5 dl tej
só, frissen őrölt bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
Elsőként a vajat olvaszd meg szobahőmérsékletűre. Ehhez adjuk az apróra vágott petrezselymet, a sót, borsot és a szerecsendiót, valamint ízlés szerint zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd négy részre osztjuk. Egy folpackba szorosan feltekerjük a vajas töltetléket és betesszük a fagyasztóba másfél órára. Közben a csirkéket vágjuk félbe és egy kicsit klopfoljuk ki őket.

Ha megszilárdult a vaj, akkor tekerjük őket bele a csirkemell szeletekbe. Feltekerjük őket és most már a húsokat tesszük szorosan folpackba és tesszük őket a fagyasztóba egy órára.

Végül bepanírozzuk őket és forró olajban megsütjük a kijevi csirkéket. Belül a vaj megolvad, kívül pedig ropogós lesz a hús.
2 hozzászólás

Babóca

6 éve, 8 hónapja és 21 napja

Nagyon szeretem de otthon nem készítenék. Túl bonyolult.

válasz erre

Enci

6 éve, 8 hónapja és 22 napja

Van egy étterem ahol mindig ilyet eszek. mosolygó smiley

válasz erre