Kijevi csirkemell

Mariann , 2018. február 08.
A kijevi csirkemell egy töltött rántott hús, amit bár nem túl könnyű elkészíteni, de annál sokkal finomabb. Egy különleges Valentin napi vacsorára tökéletes választás lehet egy ilyen étel.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db csirkemell
 2 db tojás
 200 g vaj
 150 g zsemlemorzsa
 100 g liszt
 2-3 gerezd fokhagyma
 1 nagy csokor friss petrezselyem
 1 csipet szerecsendió
 0,5 dl tej
 só, frissen őrölt bors
 olaj a sütéshez

Elkészítés:
Elsőként a vajat olvaszd meg szobahőmérsékletűre. Ehhez adjuk az apróra vágott petrezselymet, a sót, borsot és a szerecsendiót, valamint ízlés szerint zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd négy részre osztjuk. Egy folpackba szorosan feltekerjük a vajas töltetléket és betesszük a fagyasztóba másfél órára. Közben a csirkéket vágjuk félbe és egy kicsit klopfoljuk ki őket.

Ha megszilárdult a vaj, akkor tekerjük őket bele a csirkemell szeletekbe. Feltekerjük őket és most már a húsokat tesszük szorosan folpackba és tesszük őket a fagyasztóba egy órára.

Végül bepanírozzuk őket és forró olajban megsütjük a kijevi csirkéket. Belül a vaj megolvad, kívül pedig ropogós lesz a hús.
 
2 hozzászólás

Nagyon szeretem de otthon nem készítenék. Túl bonyolult.

Van egy étterem ahol mindig ilyet eszek.