2018. június 21., csütörtök • Alajos, Leila

Készíts házi zabtejet

Mariann , 2018. június 11.
Manapság egyre többen szenvednek laktózérzékenységben, emiatt kénytelenek állati tej helyett, növényi tejet használni. Ilyen növényi tej például a zabpehelyből készült zabtej is, melyet akár otthon, házilag is elkészíthetünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g zabpehely
 1 evőkanál méz
 1 l víz
 pici vaníliaaroma

Elkészítés:
Először a vizet forraljuk fel, majd egy tálba tegyük bele a zabpelyhet és öntsük rá a forró vizet. Hagyjuk állni 1-1,5 órát, amíg a zabpehely megszívja magát és a kioldódik belőle a keményítő. Ettől még krémesebb lesz. Ezt követően alaposan összeturmixoljuk az egészet és hozzá adjuk az édesítőket.

Jól összekeverjük és egy sűrű szűrőn átszűrjük a tejet. Eztán már csak annyi dolgunk van, hogy jól behűtsük. A házi zabtejet maximum 5 napig lehet tárolni hűtőben.
 
1 hozzászólás

zsebibaba • Überbrutál #1 • 1 hete és 3 napja

Én a bőröm miatt szoktam le a normál tejről, azóta valamilyen növényi tejet iszok.