9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Képviselőfánk recept

2018. március 30.
12.4321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik klasszikus süteményünk a képviselőfánk, ami égetett tésztából, vaníliás krémből és tejszínhabból áll. Nem nehéz elkészíteni, csupán türelmesnek kell lenni amikor összeállítjuk a gyönyörű süteményeket.


Hozzávalók:
200 ml víz
200 g vaj
200 g liszt
6 db tojás
csipet só és cukor
500 ml tej
4 db tojás
2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
150 g kristálycukor

Elkészítés:
A vizet forraljuk fel a sóval és a cukorral, majd ezután mehet bele a vaj. Amint elolvadt a vaj levesszük a tűzhelyről és óvatosan belekeverjük a lisztet. Ezután visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától a massza. Ekkor ismét levesszük a tűzhelyről és egyenként belekeverjük a tojásokat. Vigyázzunk, nehogy rántotta legyen belőle.

A tésztát ezután nyomózsákba tesszük és egy sütőpapírral kibélelt tepsire halmokat nyomunk. Érdemes a tetejüket vizes kézzel benyomni, hogy ne legyenek csúcsosak a fánkok. Előmelegített sütőben 180-190 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Ezután megvárjuk, hogy csépen kihűljenek, nehogy összeessenek.

Közben elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a tej felét, a cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot és csomómentesre keverjük. A tej másik felét elkezdjük forralni, majd óvatosan mehet bele a tojássárgás keverék. Addig főzzük, míg besűrűsödik.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a még forró vaníliás krémhez keverjük. Hagyjuk kihűlni. Ha minden hideg, akkor a fánkokat félbe vágjuk és megtöltjük őket a krémmel.
2 hozzászólás

Sandy

6 éve, 6 hónapja és 27 napja

Nem nehéz ez a recept.

válasz erre

Natasha

6 éve, 6 hónapja és 27 napja

Anyukám kedvence. mosolygó smiley Bár még sosem csinált.

válasz erre