A kelbimbó egy nagyon ízletes zöldség, amiben kevés a kalória, de nagyon laktató tud lenni. Készíthetünk belőle salátát, de isteni krémlevest is, melynek receptjét most megmutatjuk.
Hozzávalók:
500 g kelbimbó
50 g bacon
5 dl csirkealaplé
3 evőkanál olívaolaj
1,5 dl tejföl
1 db vöröshagyma
1 evőkanál liszt
só, bors
Elkészítés:
A kelbimbókat mossuk meg, majd távolítsuk el a külső leveleket és vágjuk őket félbe. Egy tepsire tesszük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, sóval és borssal, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A bacont felszeleteljük és megpirítjuk, majd kiszedjük őket egy tálba. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a megsült kelbimbót és felöntjük alaplével.
Elkezdjük összeforralni az egészet, ha túl darabos lenne, akkor érdemes botmixerrel átmenni rajta. Ezután a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd egy kevés főzőlét teszünk hozzá és végül az egészet belekeverjük a levesbe. Összeforraljuk és végül baconnel tálalhatjuk is.