9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Kelbimbó krémleves

2019. január 05.
8.4581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kelbimbó egy nagyon ízletes zöldség, amiben kevés a kalória, de nagyon laktató tud lenni. Készíthetünk belőle salátát, de isteni krémlevest is, melynek receptjét most megmutatjuk.


Hozzávalók:
500 g kelbimbó
50 g bacon
5 dl csirkealaplé
3 evőkanál olívaolaj
1,5 dl tejföl
1 db vöröshagyma
1 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés:
A kelbimbókat mossuk meg, majd távolítsuk el a külső leveleket és vágjuk őket félbe. Egy tepsire tesszük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, sóval és borssal, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A bacont felszeleteljük és megpirítjuk, majd kiszedjük őket egy tálba. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a megsült kelbimbót és felöntjük alaplével.

Elkezdjük összeforralni az egészet, ha túl darabos lenne, akkor érdemes botmixerrel átmenni rajta. Ezután a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd egy kevés főzőlét teszünk hozzá és végül az egészet belekeverjük a levesbe. Összeforraljuk és végül baconnel tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

Mirjam

5 éve, 8 hónapja és 26 napja

Kelbimbót kb sosem eszek.

válasz erre