2019. június 26., szerda • János, Pál

Kelbimbó krémleves

Mariann , 2019. január 05.
A kelbimbó egy nagyon ízletes zöldség, amiben kevés a kalória, de nagyon laktató tud lenni. Készíthetünk belőle salátát, de isteni krémlevest is, melynek receptjét most megmutatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g kelbimbó
 50 g bacon
 5 dl csirkealaplé
 3 evőkanál olívaolaj
 1,5 dl tejföl
 1 db vöröshagyma
 1 evőkanál liszt
 só, bors

Elkészítés:
A kelbimbókat mossuk meg, majd távolítsuk el a külső leveleket és vágjuk őket félbe. Egy tepsire tesszük őket, meglocsoljuk kevés olajjal, sóval és borssal, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. A bacont felszeleteljük és megpirítjuk, majd kiszedjük őket egy tálba. A visszamaradt zsíron az apróra vágott hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a megsült kelbimbót és felöntjük alaplével.

Elkezdjük összeforralni az egészet, ha túl darabos lenne, akkor érdemes botmixerrel átmenni rajta. Ezután a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd egy kevés főzőlét teszünk hozzá és végül az egészet belekeverjük a levesbe. Összeforraljuk és végül baconnel tálalhatjuk is.
 
1 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #1 • 6 hónapja, 3 napja

Kelbimbót kb sosem eszek.