12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Kecskesajttal töltött csirkemell

2018. július 19.
2.2581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A csirkemellet rengeteg féle képen el lehet készíteni, az egyik legjobb alapanyag. Akár meg is tölthetjük őket például isteni kecskesajttal. Ma mutatunk egy receptet ami nem csak alakbarát, de a vendégeket is lenyűgözheted vele.


Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
200 g lágy kecskesajt
néhány szál friss kakukkfű
2 marék bébi spenót
8 szelet száraz sonka
4 evőkanál olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A csirkemelleket óvatosan vágjuk félbe és egy kicsit klopfoljuk ki őket. Ezután sóval és borssal szórjuk meg a csirkék mindkét oldalát. A spenótot egy serpenyőben kevés olajjal fonnyasszuk meg és szórjuk meg sóval, borssal. Ezt követően keverjük a kecskesajtba a spenótot. Kenjük meg kecskesajttal a csirkemellek belsejét és szórjuk meg kakukkfűvel. Ezután tekerjük fel őket és vonjuk be mindegyiket sonkával.

Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal, helyezzük bele a töltött csirkemelleket, fedjük le és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.
1 hozzászólás

Natasha

6 éve, 2 hónapja és 6 napja

Király recept.

válasz erre