0 ℃Tiszta idő
2020. június 05., péntek • Fatime

Karfiolos rizottó

Mariann , 2020. május 11.
Mai receptünk egy nagyon finom, húsmentes étel, ami ráadásul alacsony szénhidráttal bír, így a diétába is be lehet építeni. A karfiol egy nagyon jó zöldség, amit rengeteg féle képen fel lehet használni a konyhában.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 1 fej hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 100 g vaj
 250 g rizottó rizs
 1 dl fehérbor
 1 csokor snidling
 60 g parmezán
 só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Szűrjük le, de a főzővizet ne öntsük ki, ugyanis ezzel fogjuk párolni majd a rizst. A karfiolt vágjuk össze még kisebb darabokra. A hagymát vágjuk finomra, majd egy kevés vajon kezdjük el párolni a zúzott fokhagymával együtt. Ehhez adjuk a rizst és egy kicsit pároljuk együtt. Utána ráöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Ezt követően adagonként adjuk hozzá a főzővizet és ezzel puhítjuk a rizst.

Ha már egészen puha, akkor mehet bele a karfiol, az apróra vágott snidling és a só, bors. Levesszük a tűzhelyről a rizottót és a maradék vajat hozzákeverjük, ettől lesz igazán krémes. Végül sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Joanthan Punisnk
 
nincs még hozzászólás