28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 04., szombat • Ulrik

Karfiolos bolognai

Mariann , 2020. június 09.
Mai receptünk egy istenien finom húsmentes, "hamis" bolognai, melyhez a darált hús helyett karfiolt fogunk használni. Ha még diétásabban szeretnénk elkészíteni, akkor tészta helyett cukkinit készítsünk mellé.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 2 evőkanál vaj
 1 fej vöröshagyma
 3 gerezd fokhagyma
 1 konzerv egész paradicsom
 1/2 csésze vörös lencse
 3 evőkanál balzsam ecet
 1 teáskanál cukor
 1/2 teáskanál friss kakukkfű
 1/4 teáskanál bazsalikom
 1/4 teáskanál oregánó
 só, bors
 300 g tészta

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd egy aprítóba tegyük és rizsszem nagyságúra aprítjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát, ezt követően a karfiolt adjuk hozzá és még tovább pároljuk. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és a többi fűszert, lencsét.

Közepes lángon addig főzzük az egészet, amíg minden meg nem puhul. Néha kavargassuk meg. Közben a tésztát főzzük ki és tálalhatjuk is együtt. Sajttal megszórva kínáljuk.
 
nincs még hozzászólás