Karfiollepény

Mariann , 2019. május 11.
Mai receptünk egy igazi alakbarát köret, amit akár magában is fogyaszthatunk egy kis mártogatóssal együtt. A karfiollepény egy könnyen elkészíthető ropogós finomság, amit még talán a gyerekek is szívesen meg fognak enni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 fej karfiol
 100 g reszelt sajt
 2 gerezd fokhagyma
 fél vöröshagyma
 2 db tojás
 2 teáskanál só
 bors
 csipet fűszerpaprika

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük 5 percig. Ezután szűrjük le és hagyjuk egy picit hűlni. Ezután egy aprító gépben rizs állagúra aprítjuk. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a sajtot, a tojásokat, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Ezután egy serpenyőbe teszünk kevés olajat és közepes lángon elkezdjük megsütni a formázott lepényeket.

Ízlés szerint formáljuk meg a lepényeket. Végül mártogatóssal vagy köretként tálaljuk.
 
1 hozzászólás

csillucs • Nagymester #1 • 2 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ezt biztosan kipróbálom.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Parmezános gombaköret
Parmezános gombaköret