9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Karamellszósz recept

2017. december 16.
2.0351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Néhány süteményhez nagyon jól illik valamilyen édes szósz, például vanília krém vagy egy kis karamellszósz. Mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el egyszerűen a karamellszószt, ami szinte minden fahájas finomsághoz tökéletes.


Hozzávalók:
125 g cukor
2 evőkanál víz
75 ml habtejszín
25 g vaj
1 csipet só

Elkészítés:
Tegyük egy edénybe a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet is. Közepes lángon kezdjük el melegíteni.Ha már elkezd olvadni, akkor csak néha rázogassuk meg, amíg eléri a karamell színt. Ezután húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt, a vajat és a csipet sót.

Tegyük vissza a tűzhelyre, majd alacsony lángon kevergetve szépen egynemű lesz a karamell. Ezután már csak hagyni kell kihűlni a krémes szószt. Ami megmarad, azt nyugodtan hűtőbe lehet tenni és amikor kell, csak kicsit fel kell olvasztani.
3 hozzászólás

Linda

6 éve, 10 hónapja és 17 napja

Kipróbálom, lehet sikerül.

válasz erre

csillucs

6 éve, 10 hónapja és 18 napja

Én egyszer úgy odaégettem.. röhögő smiley

válasz erre

moni1294

6 éve, 10 hónapja és 18 napja

Ez jól jöhet még.

válasz erre