4 ℃Hóesés
2017. december 16., szombat • Etelka, Aletta

Karamellizált körte

Mariann , 2017. október 10.
Még mindig rengeteg helyen lehet kapni friss körtét, amiből érdemes például isteni karamellizált körtét készíteni. Ezt ehetjük süteményekhez, palacsintához vagy akár zabkásához is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 evőkanál vaj
 1/2 csésze barna cukor
 4 közepes körte
 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A körtét mossuk meg, majd vágjuk kockákra. Egy serpenyőbe olvasszuk meg a vajat közepes hőmérsékleten. Ha már kezd habosodni, akkor mehet bele a barna cukor. Körülbelül 3 percig főzzük, míg a cukor szépen összeolvad a vajjal. Ha már szépen megolvadt, akkor mehet bele a körte is.

Lassan főzzük és ritkán kevergessük meg. Ha már kezd jó lenni, szórjuk meg a szegfűszeggel és tálalhatjuk is.
 
4 hozzászólás

bonita • Messiás #4 • 2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Almával jobb.

bababum • Pipi #3 • 2 hónapja, 1 hete és 2 napja

Imádom a karamellt.

Babóca • Messiás #2 • 2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Tetszik. Egyszerű megcsinálni.

monyó • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na ez egy jó recept.