Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes, omlós karácsonyi lekváros linzert. Bármilyen lekvárt használhatsz, de a legkedveltebb a baracklekvár.
Hozzávalók:
4 db főtt tojássárgája
170 g porcukor
400 g liszt
250 g vaj
1 csomag sütőpor
1 db tojás
baracklekvár
Elkészítés:
A megfőtt tojássárgákat egy villával tőrjük össze, majd keverjük el a porcukorral. A lisztet tegyük egy tálba és adjuk hozzá a kockára vágott hideg vajat. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, mert ettől lesz igazán omlós a tészta. Kezdjük el összemorzsolni a vajat és a lisztet, majd egy idő után adjuk hozzá a sütőport.
A lisztes keverékhez hozzáöntjük a porcukorral elkevert tojássárgát és hozzáadunk még egy egész tojást. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd becsomagoljuk és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a vaj ismét megdermedjen.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd szaggassuk ki a linzer formákat, azaz a linzer alját és a tetejét. Előmelegített sütőben 160 fokon 10 perc alatt süssük meg őket. Ezután már csak a választott lekvárral össze kell illeszteni a linzereket.