Karácsonyi halászlé

Mariann , 2013. december 22.
Nincs Karácsony halászlé nélkül, így most megtudhatjátok, hogyan is készíthetitek el az ünnep legfinomabb levesét.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg ponty
 5 db közepes vöröshagyma
 1 kevés bors, só
 5 evőkanál fűszerpaprika
 1,5 l víz

Elkészítés:
A halat és a vöröshagymát megtisztítjuk és megpucoljuk. A halat szétvágjuk. A hal azt a részét tesszük először a lábosba, amit szeretnénk átpaszírozni. A többit tegyük félre.

A lábosba tegyük bele a hagymát, egy kevés olajat és pirítsuk meg, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Öntsük fel a vízzel és főzzük közepes lángon addig, amíg szét nem fő minden.

Ezt követően az alapot passzírozzuk át egy paradicsompasszírozón és öntsük vissza a levest a lábosba. A hal többi részét vágjuk fel tetszés szerint. Tegyük az alaplébe a halat és öntsünk még rá egy kevés vizet. Sóval, borssal fűszerezzük és főzzük addig, míg a hal nem lesz puha.

Forrón tálaljuk, erős paprikát vagy erőspistát kínáljunk hozzá, illetve kenyeret.
 
4 hozzászólás

marianna1234 • Tojás #4 • 5 éve, 9 hónapja és 8 napja

Nagyon szeretem

Natasha • Überbrutál #3 • 5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Én még soha nem csináltam halászlét de már ettem és ízlett nagyon

mokus84 • Überbrutál #2 • 5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Imádom csak ritkán csinálunk...

Gizus • Überbrutál #1 • 5 éve, 9 hónapja és 11 napja

Nyami, szeretjük :-) és lesz is