19 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Karácsonyi halászlé

2013. december 22.
3.0781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nincs Karácsony halászlé nélkül, így most megtudhatjátok, hogyan is készíthetitek el az ünnep legfinomabb levesét.


Hozzávalók:
1 kg ponty
5 db közepes vöröshagyma
1 kevés bors, só
5 evőkanál fűszerpaprika
1,5 l víz

Elkészítés:
A halat és a vöröshagymát megtisztítjuk és megpucoljuk. A halat szétvágjuk. A hal azt a részét tesszük először a lábosba, amit szeretnénk átpaszírozni. A többit tegyük félre.

A lábosba tegyük bele a hagymát, egy kevés olajat és pirítsuk meg, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Öntsük fel a vízzel és főzzük közepes lángon addig, amíg szét nem fő minden.

Ezt követően az alapot passzírozzuk át egy paradicsompasszírozón és öntsük vissza a levest a lábosba. A hal többi részét vágjuk fel tetszés szerint. Tegyük az alaplébe a halat és öntsünk még rá egy kevés vizet. Sóval, borssal fűszerezzük és főzzük addig, míg a hal nem lesz puha.

Forrón tálaljuk, erős paprikát vagy erőspistát kínáljunk hozzá, illetve kenyeret.
4 hozzászólás

marianna1234

12 éve, 4 hónapja és 9 napja

Nagyon szeretem mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

12 éve, 4 hónapja és 13 napja

Én még soha nem csináltam halászlét de már ettem és ízlett nagyon

válasz erre

mokus84

12 éve, 4 hónapja és 13 napja

Imádom csak ritkán csinálunk...

válasz erre

Gizus

12 éve, 4 hónapja és 13 napja

Nyami, szeretjük :-) és lesz is

válasz erre