Ma ismét egy nagyon finom salátaöntet receptet mutatunk, ami rengeteg friss kaporból készül. Ha Te is szereted a kaprot, akkor ezt mindenképpen készítsd el a friss salátádhoz, de akár grill húsokhoz is kiváló.
Hozzávalók:
2 dl natúr joghurt
1 dl tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
csipet só, bors
1 csokor kapor
2 szél újhagyma
Elkészítés:
A kaprot vágjuk össze nagyon apróra, a fokhagymát zúzzuk össze, az újhagymát pedig vékonyabb karikákra vágjuk. A joghurtot és a tejfölt keverjük el, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, valamint sót és borsot. Ha jól összekevertük, akkor mehet bele végül a kapor is és az újhagyma is.
Jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha túl sűrű lenne, akkor tegyünk bele kevés joghurtot még.