13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Káposztás lepény

2019. március 12.
12.2271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A burgonyából készült lepényt, tócsnit mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogy burgonya helyett akár káposztából is elkészíthetjük. Ma megmutatjuk, hogy készítheted el a káposztás lepényt.


Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
3 db tojás
100 g liszt
só, bors
kevés cukor
olaj

Elkészítés:
A káposztát reszeljük le, majd szórjunk rá sót és hagyjuk állni 15-20 percig. Ezután nyomkodjuk ki a levét és tegyük egy száraz tálba. Ezután a káposztát kevés cukorral megszórjuk és egy serpenyőben kevés olajon picit megpirítjuk, megpároljuk. Hagyjuk utána kihűlni. Csak ezt követően keverjük hozzá a tojásokat, a lisztet és kevés sót, borsot. A masszából kisebb lepényeket készítünk.

Ezután a lepényeket olajban kisütjük. Tálalhatjuk tejföllel, joghurttal, de főzelékekhez is tökéletes.
nincs még hozzászólás