A burgonyából készült lepényt, tócsnit mindenki ismeri, de kevesen tudják, hogy burgonya helyett akár káposztából is elkészíthetjük. Ma megmutatjuk, hogy készítheted el a káposztás lepényt.
Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta
3 db tojás
100 g liszt
só, bors
kevés cukor
olaj
Elkészítés:
A káposztát reszeljük le, majd szórjunk rá sót és hagyjuk állni 15-20 percig. Ezután nyomkodjuk ki a levét és tegyük egy száraz tálba. Ezután a káposztát kevés cukorral megszórjuk és egy serpenyőben kevés olajon picit megpirítjuk, megpároljuk. Hagyjuk utána kihűlni. Csak ezt követően keverjük hozzá a tojásokat, a lisztet és kevés sót, borsot. A masszából kisebb lepényeket készítünk.
Ezután a lepényeket olajban kisütjük. Tálalhatjuk tejföllel, joghurttal, de főzelékekhez is tökéletes.