Kapormártás

Mariann , 2018. május 19.
Dobj össze néhány perc alatt egy szuper finom kapormártást, amit aztán fogyaszthatsz mártogatósként is, de húsokhoz és halakhoz is kiváló. Nem kell hozzá sok minden, így hamar össze tudod dobni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 csokor kapor
 4 dl tej
 4 evőkanál liszt
 2 evőkanál olaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 mokkáskanál cukor
 só, bors

Elkészítés:
A kaprot mossuk meg, majd szárítsuk meg. Vágjuk egészen apróra össze, de a nagyobb és vastagabb szárakat dobjuk ki. Kevés olajat hevítsünk fel és picit pirítsuk meg rajta a zúzott fokhagymákat. Ezután mehet hozzá az apróra vágott kapor is, majd egy pici pirulás után a liszt. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá apránként a tejet.

Közben sóval és borssal ízesítünk. Ha már kezd sűrűsödni, akkor mehet bele egy pici cukor és húzzuk le a tűzhelyről. Ezután már csak fogyasztani kell, hidegen vagy melegen is akár.
 
1 hozzászólás

Perec • Hiperaktív #1 • 3 hónapja, 6 napja

Kapor nem egy kedvenc.