Hozzávalók:
1 db padlizsán
100 g mozzarella
2 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 ág bazsalikom
1 teáskanál oregánó
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg, majd szeleteljük fel 1-1,5 cm vastagon. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a padlizsánszeleteket. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a sót, borsot és az oregánót. Ezzel a fűszeres, olajos keverékkel kenjük meg a padlizsánokat és hagyjuk állni 10 percig.
Ezután a szeletekre vágott paradicsomot és mozzarellát tegyük a padlizsánokra, végül a bazsalikomot is. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 perc alatt el is készülnek a mini padlizsán pizzák.