2019. november 15., péntek • Albert, Lipót

Kakaós-gesztenyés trüffel golyók

Mariann , 2019. október 25.
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető édesség, amit még sütni sem kell. Ősszel itt a gesztenye szezonja, így érdemes most elkészíteni. A kakaó helyett mást is használhatunk a külsejére, például kókuszt vagy csokiba is márthatjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g gesztenye
 200 g darált keksz
 100 g mandula
 50 g vaj
 3 cl rum aroma
 2 evőkanál cukor
 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor + 3 evőkanál forgatáshoz

Elkészítés:
A gesztenye masszát olvasszuk ki, ha fagyasztottat használunk, majd egy villával tőrjük át. Hozzá keverjük a rumot, majd az olvasztott vajat és a többi hozzávalót. Alaposan összedolgozzuk az egészet, hogy egy formázható massza legyen belőle. Ha túl száraz lenne a massza, akkor kevés tejet adjunk hozzá, így könnyebben lehet majd formázni.

Vizes kézzel kisebb golyókat készítünk a masszából, majd kakaóporban forgassuk meg őket. Tegyük hűtőbe kis időre és már lehet is tálalni.
 
1 hozzászólás

bonita • Messiás #1 • 2 hete és 6 napja

Jó ötlet.