Hozzávalók:
200 g keksz
120 g vaj
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál cukor
450 g mascarpone
2 dl tejszín
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál cukor
1 csomag zselatin fix
Elkészítés:
A kekszes alaphoz a kekszet először törjük egészen apróra vagy dobjuk be egy robotgépbe és aprítsuk össze. Ezután keverjük hozzá a megolvasztott vajat, az egy evőkanál kakaóport és cukrot. Egy tortaforma aljába nyomkodjuk bele a kekszes alapot. Ezután elkészítjük a krémet.
A tejszínt verjük fel a zselatin fixszel a csomagoláson található leírás szerint. Ezután a mascarponét is habosra keverjük a kakaóval és a cukorral. Majd adjuk hozzá a felvert tejszínt is. A krémet tegyük a kekszes alapra, simítsuk el és tegyük a hűtőbe 3-4 órára. Végül díszítheted csokiforgáccsal, vagy karácsonyi édességgel.