Hozzávalók:
Galuskához:
500 g burgonya
250 g búzaliszt
1 db tojás
1 nagy csipet só
víz
Juhtúróhoz:
1 evőkanál zsír
200 g kolozsvári szalonna
200 g juhtúró
1 gerezd fokhagyma
4 nagy teáskanál tejföl
Elkészítés:
Első lépésként csíkozzuk fel a szalonnát. Ezt követően a burgonyát pucoljuk meg és reszeljük le a legkisebb reszelővel, majd nyomkodjuk ki a levet. A lereszelt krumplihoz adjuk a tojást, a sót, a lisztet és annyi vizet, hogy nyúlós masszát kapjunk. Egy nagyobb lábosba tegyünk fel sós vizet forrni, majd galuskaszaggatóval szaggassuk ki a galuskát és főzzük meg.
Ha megfőtt, akkor szűrjük le és tegyük félre, míg elkészítjük a juhtúrós részt. A szalonnát kevés zsíron megpirítjuk, majd kiszedjük. A benne maradt zsírba belecsipegetjük a juhtúrót és közepes lángon hagyjuk, hogy felszívja a zsírt. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a tejfölt és egy csipet sót. Közepes lángon összefőzzük.
Végül a juhtúróba belekeverjük a galuskát és összefőzzük. Szalonnával megszórva tálaljuk.