2019. szeptember 15., vasárnap • Enikő, Melitta

Joghurtos fánk

Mariann , 2019. augusztus 31.
Lassan itt az iskolakezdés, így ha szeretnénk, akkor lepjük meg a kicsiket egy kis hétvégi finomsággal, például könnyen elkészíthető joghurtos fánkkal. A joghurtos fánk nagyon könnyed és lekvárral igazán finom édesség.


Hozzávalók:
 300 g natúr joghurt
 3 db tojás
 2 evőkanál cukor
 2 csomag vaníliás cukor
 20 evőkanál liszt
 1 csipet só
 1 csomag sütőpor
 6 dl étolaj

Elkészítés:
A liszetet és a joghurtot keverjük el úgy, hogy ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a tojásokat, a cukrokat, a sót és a sütőprt. Jól összedolgozzuk az egészet. Ha túl folyós lenne, akkor liszttel segítsünk a tésztán. Kicsit pihentessük, majd az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk.

Egy kanál segítségével szaggassunk kisebb fánkdarabokat, majd süssük ki őket az olajban. Csepegtessük le a kész fánkokat és szórjuk meg porcukorral.
 
2 hozzászólás

debbie • Pipi #2 • 2 hete

Egyszerűnek tűnik.

Minoni • Polihisztor #1 • 2 hete és 1 napja

Fánk mindig jól esik