2018. szeptember 23., vasárnap • Tekla

Japán uborkasaláta

Mariann , 2018. július 04.
Ha unod a klasszikus magyar uborkasalit, akkor mindenképpen próbáld ki a japán uborkasalátát, ami egy kicsit savanyúbb, de nagyon ízletes és megbolondít bármilyen főételt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g kígyóuborka
 4 evőkanál vörösborecet
 2 evőkanál szójaszósz
 1 teáskanál só
 1 teáskanál cukor
 2 teáskanál szezámmag

Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg, majd vagy reszeljük le karikákra, vagy vékonyan szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze a borecetet, a szójaszószt, a cukrot és a sót. Hagyjuk állni, amíg a só és a cukor feloldódik. A tányér aljára tegyünk egy kis szószt, majd szórjuk bele az uborkát és locsoljuk meg a szósszal.

A szezámmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd rászórjuk az uborkára. Ezután már csak el kell fogyasztani.
 
1 hozzászólás

Cynthia • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 3 hete és 3 napja

Ilyesmi szokott lenni a kínaiban is.