Hozzávalók:
100 g vaj
100 g krémsajt
1,3 dl tej
8 db tojássárgája
60 g finomliszt
60 g étkezési keményítő
13 db tojásfehérje
150 g cukor
Elkészítés:
Egy lábosban melegítsük meg a vajat, majd adjuk hozzá a krémsajtot és a tejet. Besűrítjük és mielőtt elkezdene forrni, levesszük a tűzről. A tojássárgákat keverjük össze és folyamatos keverés mellett a vajas krémet hozzákeverjük. Ezután szitáljuk bele a lisztet és a keményítőt. A tojássárgákat egy másik tálban verjük habosra a cukorral. Ha már kemény a hab, óvatosan beleforgatjuk a lisztes krémbe.
Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztakrémet. A formát tegyük egy nagyobb tepsibe, tegyünk alá egy papírtörlőt és öntsünk köré 1 liter forró vizet. 160 fokon 25 percig sütjük, majd 125 fokon további 50 percig sütjük. Végül a kihűlt sajttortát porcukorral meghintve tálaljuk.