2019. június 26., szerda • János, Pál

Japán palacsinta

Mariann , 2019. január 07.
Bár sokan kezdenek januárban diétába, azért nem szabad elfelejteni, hogy néha egy kis bűnözés belefér. Éppen ezért mutatjuk meg, hogyan készíthetsz isteni finom japán palacsintát, ami habkönnyű édesség.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 tojás
 3 teáskanál porcukor
 1 teáskanál vaníliás cukor
 2 teáskanál tej
 1 csipet só
 30 g liszt
 3 csipet sütőpor

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük kemény habbá. A sárgákat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval és a tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd adagonként hozzákeverjük a tojássárgás részhez. Végül a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk a tésztába.

Egy nagyobb pogácsaszaggatót körbeolajozunk és egy teflonserpenyő közepére ültetjük. Egy nagyobb kanál tésztát teszünk a formába, majd alacsony lángon hagyjuk sülni, ezután fordítunk rajta és sütünk rajta. Végül kivesszük a formából.
 
3 hozzászólás

Pocok • Megszállott #3 • 6 hónapja, 1 napja

Ebből vagy 20at meg kellene ennem.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 6 hónapja, 1 napja

Szerintem még mindig a magyar klasszikus a legjobb

leoni • Messiás #1 • 6 hónapja, 1 napja

Egy kicsit hasonlít az amerikai változatra, ott is szét kell választani a tojásokat.