19 °C
szórványos felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Ízletes buggyantott tojás

2016. február 19.
7.2041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A tojást nem csak a héjában lehet megfőzni, hanem a héja nélkül is, melyet buggyantott tojásnak nevezünk. Sokak szerint nagyon nehéz elkészíteni, pedig ez nem így van, csupán ismerni kell a trükköket.


Hozzávalók:
tojás
víz
1-2 evőkanál 10%-os ecet
csipet só

Elkészítés:
A tojást mindenképpen tegyük egy tálba és majd abból öntsük a vízbe. A vizet kezdjük el felforralni. Nagyon fontos, hogy nem forrásban lévő vízbe, hanem gyöngyöző vízbe kell tenni a tojást. A sót és az ecetet tegyük a vízbe. Fontos az ecet, ugyanis ez azonnal megdermeszti a fehérje részt.

Ha már gyöngyözik a víz, akkor kezdjük el keverni, hogy egy örvény keletkezzen, majd ebbe az örvénybe csurgassuk bele óvatosan a tojást. Három percig főzzük, majd egy kanállal szedjük ki. Már fogyasztható is.
5 hozzászólás

moni1294

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ecet...nem is gondolnám h ponat az segít.

válasz erre

csillucs

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Nem szeretem de párom igen és neki eddig nem nagyon csináltam

válasz erre

kalifa

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

sose voltam jó buggyantott tojásban, de most már tudom miért röhögő smiley

válasz erre

bettike

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

nem szeretem a buggyantott tojást..túl nyers nekem

válasz erre

eperjam

10 éve, 1 hónapja és 1 napja

Nem annyira nehéz a technikát kell ismerni.

válasz erre