2018. június 18., hétfő • Arnold, Levente

Indiai csirkés és karfiolos piláf

Mariann , 2018. április 26.
A piláf egy nagyon finom indiai egytálétel, melyet rengeteg féle képen el lehet készíteni. Ma egy isteni finom csirkés, karfiolos változatot mutatunk meg, melyben nagyon kevés a kalória.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 evőkanál olaj
 350 g csirkemell filé
 1 közepes hagyma
 1 1/2 csésze basmati rizs
 1 teáskanál őrölt kurkuma
 2 1/4 csésze alaplé
 350 g karfiol
 1 csésze fagyasztott borsó
 1/2 csésze friss koriander

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb darabokra, majd forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb edényben és pirítsuk meg benne a csirkét. Ezután vegyük ki egy tálba, majd az apróra vágott hagymát pároljuk meg a visszamaradt olajon. Ha megfonnyadt, akkor mehet bele a rizs és a kurkuma. Néhány perc pirulás után felöntjük az alaplével.

Mehet ezután vissza a csirke és a karfiol is. Főzzük 10-15 percig. Végül a borsót is beletesszük, lefedve további 3 percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk fedő alatt néhány percig, hogy a rizs pergős legyen. Friss korianderrel tálaljuk.
 
1 hozzászólás

Enci • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Nem ettem még ilyet.