Így lesz tökéletes a tojásfehérjehab

Mariann , 2017. május 01.
Ha egy süteményhez tojásfehérjehabot kell készíteni, akkor érdemes odafigyelni néhány apróságra, hogy a hab tökéletesre sikeredjen és ne essen össze ha sütésre kerül a sor.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ha frissen vesszük a tojást, akkor pár napot hagyjuk állni, ugyanis ez jót tesz a fehérjének. Szobahőmérsékleten kell felverni, ezért ha hűtőben tárolod, akkor felhasználás előtt vedd ki néhány órával a hűtőből, hogy felmelegedjen.

Nem mindegy miben verjük fel. A legjobb ha valamilyen rozsdamentes acéltálat vagy üvegedényt használsz, ugyanis a műanyag edényben könnyen megmarad a zsír és a mosogatás közben mosószermaradványok, ami szintén nem tesz jót a habnak.

Minden tojásfehérjébe érdemes egy csipet sót, pici citromlevet, keményítőt vagy egy kis cukrot használni, ettől még tömörebb lesz az állaga. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton dolgozzunk 3-5 percig. Lehetőleg azonnal használjuk is fel, ha sokáig áll, képes összeesni.
 
3 hozzászólás

blondi • Überbrutál #3 • 1 éve, 7 hónapja

Műanyag tálban szoktam csinálni de erre akkor figyelni fogok.

EszterSzabadkai • Megszállott #2 • 1 éve, 7 hónapja

Mamám mindig csipet sót tesz bele.

Móni • Überbrutál #1 • 1 éve, 7 hónapja

Általában egészen jól szokott sikerülni a habom.