7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Így lesz tökéletes a tojásfehérjehab

2017. május 01.
9.1521
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha egy süteményhez tojásfehérjehabot kell készíteni, akkor érdemes odafigyelni néhány apróságra, hogy a hab tökéletesre sikeredjen és ne essen össze ha sütésre kerül a sor.


Ha frissen vesszük a tojást, akkor pár napot hagyjuk állni, ugyanis ez jót tesz a fehérjének. Szobahőmérsékleten kell felverni, ezért ha hűtőben tárolod, akkor felhasználás előtt vedd ki néhány órával a hűtőből, hogy felmelegedjen.

Nem mindegy miben verjük fel. A legjobb ha valamilyen rozsdamentes acéltálat vagy üvegedényt használsz, ugyanis a műanyag edényben könnyen megmarad a zsír és a mosogatás közben mosószermaradványok, ami szintén nem tesz jót a habnak.

Minden tojásfehérjébe érdemes egy csipet sót, pici citromlevet, keményítőt vagy egy kis cukrot használni, ettől még tömörebb lesz az állaga. Robotgéppel a legmagasabb fokozaton dolgozzunk 3-5 percig. Lehetőleg azonnal használjuk is fel, ha sokáig áll, képes összeesni.
3 hozzászólás

blondi

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Műanyag tálban szoktam csinálni de erre akkor figyelni fogok.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Mamám mindig csipet sót tesz bele.

válasz erre

Móni

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Általában egészen jól szokott sikerülni a habom.

válasz erre