8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Így lesz tökéletes a rizs!

2018. február 28.
7.2501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan azért használnak előre főzött tasakos rizst, mert az biztosan jól fog sikerülni, nem lesz túl ragacsos. Ma azonban eláruljuk, hogy hogyan készíts otthon finom, pergős rizst néhány egyszerű mozdulattal.


Hozzávalók:
1 pohár rizs
majdnem 2 pohár víz
1 evőkanál étolaj
nagy csipet só
1 gerezd fokhagyma vagy zöldborsó

Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a rizst, majd ezután tegyük egy szűrőbe és mossuk át alaposan a rizsszemeket, hogy a keményítő lejöjjön róluk. Ha ez megvan, akkor hagyjuk egy pici lecsöpögni, közben egy edényben mérjük ki a vizet és öntsük bele az étolajat is. Tegyük fel forrni a vizet.

Ha felforrt a víz, akkor mehet bele a rizs és a só is. Kevergessük, közben melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Ha már kezd sűrűsödni a rizs, akkor mehet hozzá a fokhagyma, vagy a zöldborsó, kukorica. Lefedjük a rizst és betesszük 15 percre a sütőbe.

Ezután már készen is lesz a pergős rizsünk.
2 hozzászólás

debbie

6 éve, 8 hónapja és 1 napja

Ez jó trükk.

válasz erre

kalifa

6 éve, 8 hónapja és 2 napja

Nekem sose sikerül.

válasz erre