Sokan azért használnak előre főzött tasakos rizst, mert az biztosan jól fog sikerülni, nem lesz túl ragacsos. Ma azonban eláruljuk, hogy hogyan készíts otthon finom, pergős rizst néhány egyszerű mozdulattal.
Hozzávalók:
1 pohár rizs
majdnem 2 pohár víz
1 evőkanál étolaj
nagy csipet só
1 gerezd fokhagyma vagy zöldborsó
Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a rizst, majd ezután tegyük egy szűrőbe és mossuk át alaposan a rizsszemeket, hogy a keményítő lejöjjön róluk. Ha ez megvan, akkor hagyjuk egy pici lecsöpögni, közben egy edényben mérjük ki a vizet és öntsük bele az étolajat is. Tegyük fel forrni a vizet.
Ha felforrt a víz, akkor mehet bele a rizs és a só is. Kevergessük, közben melegítsük elő a sütőt 130 fokra. Ha már kezd sűrűsödni a rizs, akkor mehet hozzá a fokhagyma, vagy a zöldborsó, kukorica. Lefedjük a rizst és betesszük 15 percre a sütőbe.
Ezután már készen is lesz a pergős rizsünk.