18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Így lesz tökéletes a húsvéti sonka

2018. március 31.
12.5071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A húsvéti ünnepi asztal legfontosabb kelléke a sonka. Lehet kötözött sonka vagy bármilyen más nyers, füstölt sonka. A lényeg, hogy ha megfőtt, akkor puha legyen, szaftos és persze isteni finom. Mai cikkünkben adunk néhány tippet, amit ha betartasz, biztosan nem szúrod el a sonkát.


Első és legfontosabb, hogy előző este próbáld meg beáztatni a sonkát vízbe, hogy kellően ki tudjon belőle ázni a só. Ha ezt nem teszed meg, akkor sem kell pánikba esni. Ebben az esetben tedd fel főni a sonkádat annyi vízben, hogy teljesen ellepje, majd ha fel forrt, akkor öntsd le róla az összes vizet és engedj rá frisset. Így is ki tudod főzni belőle a sót.

A második "fürdővízbe" már tehetsz egy kis ízesítőt, például: néhány gerezd fokhagymát, hagymát, babérlevelet vagy néhány szem egész borsót. Ezután már csak alacsony lángon, lefedve kell főzni. egy 1-1,5 kilós húst körülbelül 2-2,5 órán keresztül kell főzni.

A sonka zsíros rétegét soha ne távolítsd el róla, ugyanis ettől marad szaftos a sonka még napok után is. Végül ha megfőtt a sonka, akkor vedd le a tűzhelyről, vedd le a fedőt és hagyd a főzőlében kihűlni. Ezek után biztos lehetsz a sikerben.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 6 hónapja és 5 napja

Nálunk anyukám a sonkafelelős, mindig ő csinálja.

válasz erre

moni1294

6 éve, 6 hónapja és 5 napja

Sosem teszek semmit a vízbe így is nagyon finom. mosolygó smiley

válasz erre