Így készíts isteni grillezett pulykát

Mariann , 2017. július 11.
Nyáron sokan "költöznek ki" a konyhájukból, hogy a szabadban készítsenek finomabbnál-finomabb grill falatokat. A pulykahús az idei sláger grillezéskor, amit nem mindegy hogyan is készítünk el, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Világhírű szakácsok is előszeretettel grilleznek pulykahúst és kísérleteznek ki izgalmas ízeket. Gordon Ramsay szerint akkor sül meg finomra a pulykahús a faszénen, ha felhasználás előtt legalább egy órával kivesszük a hűtőből, különben túl hideg lesz a hús és egyenletlenül fog átsülni. Jamie Oliver a pácokban hisz. Szerinte egy jó pácolás és a lassú grillezés biztosítja, hogy a pulyka ne száradjon ki.

Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya szerint:

A grillezés sikere már a vásárláskor eldőlhet, hiszen a legfontosabb a minőségi, magyar alapanyag. Olyan húst érdemes vásárolni, amiről tudjuk, hogy előállítása során a szántóföldtől a terített asztalig minden munkafolyamat kontrollált. Ha ezt beszereztük, akkor finom, könnyed nyári pácokkal tudjuk ízletesebbé és omlósabbá tenni a húst, amit jó, ha hosszabb ideig, akár két napon át pácolunk.

Érdemes új recepteket is kipróbálni vagy szabadjára engedni a fantáziánkat! Ezt követően már csak a sütésnél kell figyelnünk, hogy lassan, ne lángoló tűzön, hanem parázson süssük, mert akkor finom puha lesz a hús.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!