Az őrleményeket a mediterrán életstílus ihlette, melyek kifejezetten jegeskávék készítéséhez terveztek: az Intenso on Ice-t és Leggero on Ice-t. Előbbi egy merészen telt kávé gabonás és kakaós jegyekkel, intenzív, pörkölt lecsengéssel. Ha Macchiatoként készítjük el, finom, krémes textúrát kapunk kekszes ízjegyekkel. Ezzel szemben a Leggero on Ice feketén fogyasztva gyömölcsös, citrusos jegyeket mutat, hosszú lecsengéssel és lágy textúrával. A tejjel készített Leggero on Ice Macchiatoban pörkölt jegyeket és édeskés ízeket fedezhetünk fel.
Hogyan készítsd el a jegeskávét?
1. lépés: tegyél három-négy darab nagyobb méretű jégkockát a pohárba.
2. lépés: főzz a jégkockák tetejére egy eszpresszót (40 ml) valamelyik limitált kiadásból.
3. lépés: önts a pohárba 90 ml hideg tejhabot vagy hideg tejet.
A Nespresso limitált kávéőrleményei júniustól elérhetőek a márka üzleteiben limitált ideig.