17 ℃Tiszta idő
2017. október 20., péntek • Vendel

Így készíts egyszerű csokis ganache krémet!

Mariann , 2017. június 18.
A ganache egy egyszerű csokis krém, amit felhasználhatunk süteményekhez, tortákhoz. Nagyon könnyen el lehet készíteni és szinte bárhogyan variálható. Az alaprecepthez csupán két hozzávaló kell.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 225 g étcsokoládé
 250 ml habtejszín

Elkészítés:
A csokoládét vágjuk össze nagyon apróra és tegyük egy tálba. A tejszínt lassú tűzön melegítsük fel egészen addig, míg gyöngyözni nem kezd, majd öntsük a csokira. Hagyjuk 5-10 percig állni, ugyanis ha túl hamar keverjük össze, akkor szemcsés lesz a krém.

Ezután szépen összekeverjük és már használhatjuk is. Ha tortakrémnek szeretnénk használni, akkor 10 perc hűtés után robotgéppel habosítsuk fel.
 
2 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #2 • 4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Na ezt kipróbálom majd.

krisztike • Überbrutál #1 • 4 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ezt tényleg könnyű megcsinálni.