8 ℃Esik
2017. december 11., hétfő • Árpád

Így készíts egyszerű csokis ganache krémet!

Mariann , 2017. június 18.
A ganache egy egyszerű csokis krém, amit felhasználhatunk süteményekhez, tortákhoz. Nagyon könnyen el lehet készíteni és szinte bárhogyan variálható. Az alaprecepthez csupán két hozzávaló kell.


Hozzávalók:
 225 g étcsokoládé
 250 ml habtejszín

Elkészítés:
A csokoládét vágjuk össze nagyon apróra és tegyük egy tálba. A tejszínt lassú tűzön melegítsük fel egészen addig, míg gyöngyözni nem kezd, majd öntsük a csokira. Hagyjuk 5-10 percig állni, ugyanis ha túl hamar keverjük össze, akkor szemcsés lesz a krém.

Ezután szépen összekeverjük és már használhatjuk is. Ha tortakrémnek szeretnénk használni, akkor 10 perc hűtés után robotgéppel habosítsuk fel.
 
2 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #2 • 6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Na ezt kipróbálom majd.

krisztike • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Ezt tényleg könnyű megcsinálni.