9 ℃Esik
2017. december 15., péntek • Valér

Így készíts cukormázat a mézeskalácshoz!

Mariann , 2017. november 26.
Lassan közelednek az ünnepek és ilyenkor már sokan előre megtervezik a karácsonyi menüt. Ha idén Te is szeretnél csodás mézeskalácsokat készíteni, akkor mutatjuk hogyan lesz tökéletes a cukormáz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 db tojás fehérje
 250 g porcukor

Elkészítés:
Fontos, hogy a tojás hideg legyen, ugyanis így keményebbre lehet verni. Válsszuk szét a tojást és a fehérjét tegyük egy magasfalú fém vagy üveg edénybe. Kezdjük el verni alacsonyabb fokozaton, majd ha már kezd keményedni apránként adagoljuk hozzá a cukrot.

Ha minden cukor belekerült, akkor magas fokozaton kezdjük el verni 5 percig. Végül habzsákba töltjük a habot és már díszíthetünk is. Ha fényes mázat szeretnénk egy picike citromlét érdemes hozzákeverni.
 
1 hozzászólás

csillucs • Nagymester #1 • 2 hete és 4 napja

Nekem sose jön össze. Mindig túl folyós ezért készen megveszem.