2018. augusztus 17., péntek • Jácint

Így készíts csomómentes besamelmártást

Mariann , 2018. augusztus 09.
A besamelmártást sok féle ételhez fel lehet használni, azonban sokan félnek tőle, ugyanis nagyon könnyű elrontani, ami miatt csomóssá válhat a fehér krém. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes besamelmártást.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 5 dl tej
 2 evőkanál vaj
 2 evőkanál liszt
 2 csipet őrölt bors
 1 késhegynyi szerecsendió
 

Elkészítés:
Első lépésként a tejet felforraljuk, majd félretesszük. Közben egy másik edényben megolvasztjuk a vajat és elkezdjük hozzákeverni a lisztet is. Folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt picit megpirítjuk a lisztes cuccot, majd apránként a tejet is hozzáadagoljuk. Fontos, hogy kézi habverőt használjunk, így biztosan csomómentes lesz.

Ha minden tej már benne van, akkor jöhet az ízesítés, és főzzük további 7-8 percig, amíg szépen besűrűsödik a mártás.
 
1 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #1 • 6 napja és 16 órája

Az én trükköm a tejhabosító azzal szoktam csomómentesre keverni.