13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Idén is jön a Gourmet Fesztivál határok nélkül

2017. március 02.
7.9421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén már túllép az ország határain és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat az OTP Bank Gourmet Fesztivál május 18-21.

között a már megszokott helyen, a Millenáris Parkban. Ezúttal a mangalica és az eper kerül majd a figyelem középpontjába, valamint a környező országokból meghívott sztárséfek.

A korábbi években egy-egy étel került a fesztivál középpontjába, míg tavaly már két alapanyagra fókuszált a Gourmet. Idén ismét két alapanyag kerül az asztalra, a mangalica és az eper. Ezekből az alapanyagokból készítenek fogásokat a legjobb hazai éttermek séfjei, melyeket biztosan meg lehet majd kóstolni a fesztiválon.

A rengeteg kiállító mellett ismét színes programok várják a vendégeket, amelyek között már nem csak a hazai gasztronómia legjava tűnik majd fel, hanem a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is. A világ legjobb női séfje, Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfje is tiszteletét teszi majd a fesztiválon, de mellette még ott lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro. Szintén a Gourmet vendége lesz Anna Olson, világhírű cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja.

2017-ben már nem csak a színpadon, hanem exkluzív vacsorák keretében is találkozhatunk a legjobb séfekkel, akik egy különleges menüsort állítanak össze. Ismét lesznek workshopok is, ahol neves séfektől tanulhatunk konyhai trükköket.