12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Húsvéti kenyérkalács

2019. április 04.
8.4471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy húsvéti receptet hoztunk, mely nem hiányozhat majd az asztalról. A kenyérkalács egy kicsit másképpen készül, mint a megszokott kalács, de ugyan olyan finom és a sonka mellé tökéletes lesz.


Hozzávalók:
250 ml víz
700 g finomliszt
250 ml habtejszín
150 g méz
fél tasak instant élesztő
1 evőkanál só
2 db tojás
50 g puha vaj
1 db tojássárgája kenéshez

Elkészítés:
Első lépésként a vizet és 50 g lisztet tegyünk egy lábosba és keverjük simára. Kezdjük el melegíteni és ha már olyan sűrű, mint a besamel mártás, akkor keverjük hozzá a habtejszínt és a mézet. Addig keverjük, amíg a méz teljesen felolvad és levesszük a tűzről. Ezután átöntjük egy keverőtálba az egész masszát és mehet hozzá a többi liszt, a só, a tojások és az élesztő. Elkezdjük dagasztani, ha már szépen összeállt a tészta, akkor adagonként a vajat is hozzákeverjük.

5-6 perc dagasztás után hagyjuk pihenni és megkelni a tésztát. Ha a duplájára kelt, akkor lisztes felületen átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát. Gombócokat formázunk és egy kivajazott kenyérformába tesszük őket egymás mellé. Letakarjuk és ismét hagyjuk kelni. Végül a tojássárgával megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

zitucska

5 éve, 4 hónapja és 27 napja

De érdekes ez.

válasz erre