13 °Cszórványos felhőzet
2020. szeptember 30., szerda • Jeromos

Húsmentes cukkínis lasagne

Mariann , 2020. augusztus 07.
Mai receptünk egy finom és könnyen elkészíthető, húsmentes egytálétel, amit vegetáriánusok és diétázók is bátran fogyaszthatnak. Cukkíni helyett padlizsánt is használhatunk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db nagy cukkíni
 1 db sárgarépa
 1 konzerv paradicsomszósz
 2 db kaliforniai paprika
 1 db hagyma
 1 gerezd fokhagyma
 100 g reszelt sajt
 kevés friss bazsalikom
 só, bors

Elkészítés:
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd vágjuk hosszában szeletekre. Kicsit sózzuk meg és tegyük félre, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a paradicsomos ragut. Ehhez az apróra vágott hagymát és fokhagymát pici olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és a lereszelt répát. Ha már kicsit összeesett, akkor a paradicsomot is ráöntjük.

Sózzuk, borsozzuk és a bazsalikommal is megszúrjuk. Közepes lángon 20 percig főzzük a ragut. A cukkíniből óvatosan nyomkodjuk ki a vizet. Egy hőálló tál aljába tegyünk egy keveset a raguból, majd helyezzük el egy rétegben a cukkínit, erre mehet egy adag ragu és sajt. Addig rétegezzük, míg elfogynak a cukkínik és a ragu. A tetejét szórjuk meg bőven sajttal. Sütőben 180 fokon süssük 25-30 percig.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 3 hete és 4 napja

Nemrégiben ettem egy étteremben, az nagyon ízlett.