19 °C
szórványos felhőzet
2024. április 29., hétfő
Péter

Ismét megnyitja kapuit a megújult Normafa Síház Étterem

2023. október 04.
24.0821
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén októberben végre megnyitja kapuit a Normafa Síház Étterem, mely megújulva, kibővülve, de eredeti jellegzetességeit megtartva várja a látogatókat, akik megkóstolhatják a tradicionális és a modern ízvilágban készült fogásokat.

A Normafán található Síház egy közel 100 éves épület, melynek felújítására néhány éve pályázatot írt ki a Hegyvidék Önkormányzat. A sikeres pályázatot követően el is kezdődtek a munkálatok és a Síház felújítása mellett bővítették is a helyet egy új, modernebb épülettel, Szabó Levente Ybl-díjas építész és Bartha András építész vezetésével. Az építészek a harmincas évek legelején emelt épület eredeti karakterének visszaállítására törekedtek.

Ismét megnyitja kapuit a megújult Normafa Síház Étterem - 2. kép

Az étterem étlapját három elismert séf, Kovács Árpád, Futó Gergely és Kelemen Áron tervezték, akik a tradicionális magyar konyhát egy kis fúziós - főképp francia és ázsiai - csavarokkal színesítettek. Ennek köszönhetően lehet fogyasztani bajai halászlevet, paprikás csirkét, karfiol steaket, valamint kacsát és finom vadragu levest is. Desszert fronton a császármorzsa, a túrógombóc és a madártej kapott helyet az étlapon. A gyerekek kedvence valószínűleg a nápolyi pizza lesz, ami egy speciális Izzo Forni kemencében több mint 400 fokon, egy perc alatt sül készre.

Az étterem október végéig tesztüzemben fog működni, ahol várják a látogatók visszajelzéseit.

Ismét megnyitja kapuit a megújult Normafa Síház Étterem - 3. kép