28 °Cszórványos felhőzet
2020. július 04., szombat • Ulrik

Hideg tökleves

Mariann , 2020. június 16.
Mai receptünk egy könnyed nyári leves, amit hidegen a legjobb fogyasztani a nagy nyári forróságban. A tökleves egészséges és nem tartalmaz sok kalóriát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg gyalult tök
 só, bors ízlés szerint
 3 evőkanál olívaolaj
 1 db vöröshagyma
 4 dl zöldség alaplé
 3 db burgonya
 3 szál kapor
 2,5 dl habtejszín
 1 dl kovászos uborka lé

Elkészítés:
A legyalult tököt sózzuk be és hagyjuk állni, hogy levet eresszen. Közben a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. A tököt nyomkodjuk ki és adjuk a hagymához. Szórjuk meg borssal, és öntsük fel az alaplével. Dobjuk bele a megpucolt és kockára vágott burgonyát, az egész kaprot.

Főzzük addig, amíg a burgonya is már teljesen megfőtt. Ekkor a kaprot kivesszük és az egészet botmixerrel krémesítjük. A tejszínhez adjunk egy kevés forró levest és csak ezt követően adjuk hozzá. Végül mehet bele az uborka lé is és összeforraljuk az egészet.
 
1 hozzászólás

becky • Messiás #1 • 2 hete és 3 napja

Szerintem nem sokan kedvelik a töklevest főleg hidegen.